Threads Software Limited är ett brittiskt företag som utvecklar tjänsten Threads, en digital samlingsplats för olika slags kommunikation för företag och andra organisationer, som bland annat kan transkribera VOIP-samtal och använda metadata från e-post för att förbättra träffsäkerheten. Företaget hotar nu att stämma Meta för varumärkesintrång, rapporterar Techspot.

Företaget uppstod som en avknoppning från företaget JPY Ltd, och har över tusen kunder runt om i världen. Tillväxten är enligt ett pressmeddelande hög med 200 procent fler kunder idag än för ett år sedan. Det är alltså inget litet pluttföretag, men samtidigt inte i närheten av jätten Meta.

– Att ta oss an ett företag värt 150 miljarder dollar är inget lätt beslut. Vi har investerat tio år i vår plattform och har lyckats etablera vårt varumärke, Threads. Nu hotas vi av ett av världens störst teknikbolag. Vi inser att det här är en ”David och Goliat”-match, säger företagets vd John Yardley.

Enligt Threads var Meta medvetet om att namnet redan var i bruk och försökte vid fyra tillfällen under våren att köpa domännamnet threads.app från företaget. Efter att ha tackat nej fyra gånger och klargjort att någon försäljning inte är aktuell ska Threads sida på Facebook plötsligt ha raderats i juli.

Threads är inte det enda företaget som har en produkt kallad Thread(s). Det finns bland annat en amerikansk fotbolls-plattform kallad Thread och en Slack-liknande tjänst kallad Threads.